Sandal Ağacı Yağı Faydaları

Sandal Ağacı Yağı Faydaları
29 Kasım 2015 tarihinde eklendi, 944 kez okundu.

Hindistan’da yetişen nadide ve en değerli ağaçlardan biridir. Oldukça yavaş büyüyen sandal ağacı yıllar öncesinde bile parfüm yapımında kullanılmış ve günümüzde de kozmetik alanında kullanılmaya devam etmektedir.

Sandal ağacı yağının çıkarılması için sandal ağacının 30 yaşına gelmesi gerekmektedir. Sandal ağacının cilde faydaları oldukça fazla olup saymakla bitmeyecektir. Cilt problemlerinin neredeyse hepsi için kullanılabilecek bir yağdır. Faydası sadece cilt için kullanılmamakta kokusunun güzelliği nedeniyle tütsülerde sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi ile de kullanılmaktadır.

Sandal ağacı yağı sade olarak içilmesi pek doğru olmamakla birlikte seyreltilerek ve başka bitkilerle karıştırılarak kullanıldığında mide ağrılarına, ishale, reflünün etkisini azaltmada fayda vermektedir. Bunun yanı sıra evlerde yaz aylarında özellikle görülen böcek ve karıncaları da su ile seyreltilmiş sandal ağacı yağı ile evden uzak tutmak mümkündür.

Sandal ağacı yağı sivilce lekelerini en iyi gideren mucize gibi bir bitkidir. Yağlı ciltlerde özellikle oluşan sivilce ve akne tedavisinde ise oldukça başarılıdır. Bunun için sandal ağacı tozu ile zerdeçalı eşit miktarda bir kabın içinde su ile seyreltip krem kıvamına getirdikten sonra bu maskeyi yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Tamamen kuruyana kadar bekleyin ve bol su ile durulayarak yumuşak hareketlerle durulayın. Cildinizdeki yağ oranını dengelerken sivilcelerinizin de yok olmasına neden olacaktır.

Yine sandal ağacı tozunu cildinizin canlı ve berrak görünmesi içinde badem yağı ve bir miktar süt ile krem kıvamına getirip günlük olarak el ve yüzünüze sürebilirsiniz.

Yine pürüzsüz bir cilde sahip olmak istiyorsanız gül suyu, sandal ağacı tozu, zerdeçal, süt kreması ve bir miktar balı karıştırarak yüzünüze hatta boynunuza sürerek kuruyana kadar bekleyin ve paeling yaparak bol suyla temizleyin bu uygulama ile cilt temizlenir gözenekler açılır ve cilt pürüzsüzleşir. Bu uygulamayı haftada bir yapabilirsiniz.

Sandal ağacı yağının bir damlası 10 damla su ile çözümlenmesi ancak bu şekilde cilde sürülmesinde fayda vardır. Her bitkide olduğu gibi sandal ağacı yağıda fazla ve dozunda kullanılmadığında zararlı olacaktır.

Sandal ağacı yağı bu şekilde seyreltilerek sivilce ve aknelerin üzerine sürülerek kurutulabilir.

Etiketler:

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Sayfa başına git
İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız...
Hızlı Saç Uzatan Bakım Kürü
Hızlı Saç Uzatan Bakım Kürü

Kapat
İlginizi çekebilecek diğer yazılarımız...
Bitkisel Yağlarla Kalıcı Bronzluk
Bitkisel Yağlarla Kalıcı Bronzluk

Kapat